Aktuális programok

Kalandváros - Szombathely


Az egy hektáros terület központjában magasodó favár, kilenc tornyával, csúszdáival és kötéllétráival, az önfeledt játék kimeríthetetlen variációit kínálja.

A legmagasabb torony hét méteres, és úgy tűnik, a meghódítása komoly kihívás lesz az ostromló gyerekseregnek. A komplexum huszonhét méter hosszú falain inkább már a nagyobb srácok élvezhetik a játékot. A kisebb gyerekek játékai, vizes játszóhelyek és dombcsúszdák, a vár környékén elszórtan találhatók. A hintaparkban a mozgássérülteknek is alakítottak ki játéklehetőségeket.

A drótkötélpályán pedig csak kapaszkodni kell a száguldáshoz. Csoportfoglalkozásokra is lehetőség nyílik, hiszen a város óvodásainak,iskolásainak, valamint az idősebb korosztálynak is kínál programokat, egy kis kirándulást a szombathelyi Kalandváros. A hagyományosnak mondható játszószerek területén sincs hiány. Sokak számára ismerős rugós játékok, mászókák, valamint körhinták épültek a szépen füvesített parkban. A homokozó félig fedett így, az eső, vagy éppen az erős napsütés nem zavarja a játékot.

A tervezők ügyeltek a biztonságra is. Amellett, hogy a játékszerek megfelelnek a biztonsági előírásoknak, az esésvédelem is fontos szerepet kapott. Ahol nem raktak le gyeptéglát vagy térkő burkolatot, ott faapríték és gumi védi a gyerekeket a balesetektől. A teljes területet nem építették be azonnal, hanem egy részét fenntartják a későbbi bővítéseknek. A szabadon maradt hely viszont kitűnően alkalmas fogócskázásra vagy labdajátékokra. A játszópark területén büfé is rendelkezésre áll a látogatóknak.

Tudnivalók a játszótér használatáról:

Nyitvatartási idő:

A játszópark szezonális jelleggel, március 15-től október 31-ig üzemel.

Minden nap nyitva tart, 9 00 - 19 00 óráig.

A játszópark díjfizetés ellenében vehető igénybe.

Szombathelyi lakosok részére:

  • egyéni: 390.-Ft/fő
  • csoportos (10 fő felett) 290.-Ft/fő

Nem szombathelyi lakos részére:

  • egyéni: 590.-Ft/fő
  • csoportos (10 fő felett) 420.-Ft/fő

A megváltott jegy egyszeri belépésre jogosít.

Csoportnak kell tekinteni a 10 főnél nagyobb létszámú közösséget.

Az árak az ÁFÁ- t tartalmazzák, és 2013. évre vonatkoznak.

A játszóparkot mindenki a saját felelősségére használhatja. 12 éven aluli gyermekek a játszóparkot csak felnőtt kísérővel látogathatják.

 

További információk:

Cím: Kalandváros Szombathely, Dolgozók u.

Telefon: 30/500-7584

 

Forrás: www.szova.hu/hu/kalandvaros


Kapcsolódó link


Vissza az előző oldalra